Historic Landscape

Project: Compton Verney| Location: Warwick| Client: Compton Verney House Trust
Project Description:

Compton Verney is a national art gallery set within a ‘Capability’ Brown landscape park. The 'Chapel & Landscape Restoration HLF Project’ centred on the restoration and refurbishment of its Grade II* listed historic landscape, to improve visitor access and interpretation for the tercentenary of the birth of Lancelot ‘Capability’ Brown (1716-1783).

The project won the Georgian Group ‘Brown Tercentenary Award’ architectural award (2016). Bea Landscape Design were appointed landscape architects and Arboricultural consultants for the development and delivery stages of the Heritage Lottery Fund project.

The project included the restoration of the Brownian footpaths and fencing within the core park (including boardwalk & dipping platform) and supporting the design team for the installation of the new ‘Welcome Centre’, Grounds Maintenance Building and the refurbishment of the Grade I Listed Brownian Chapel.

Other commissions for the client include the 'Fisheries Car Park'; a forced aeration reed bed system; 'The Dome' art installation and most recently the lakeside ferry.

‹ Back to Project Sector